София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Лавров: Готови сме да скъсаме с ЕС. Ако искаш мир – готви се за война

По думите на Лавров страната му не е желаела да се изолира от света
26 мПолитика 3623 Мирослав Митков

"Ние сме готови да скъсаме с Европейския съюз", това е казал руският външен министър Сергей Лавров, предаде РИА Новости.

"Ако от Брюксел ни наложат някакви санкции, които заплашват икономиката на нашата страна, ние може и да преустановим връзките с икономическото и политическото обединение", е казал първият дипломат на Москва.

По думите на Лавров страната му не е желаела да се изолира от света. "В същото време обаче някои наши колеги, най-вече от Западна Европа и Северна Америка, размахват томахавката на санкциите. Ние искаме да се изолираме от глобалните процеси, но трябва да бъдем готови и за такъв ход на събитията. Ако от ЕС ни наложат някакви ограничения, ние сме готови да скъсаме с Брюксел. Ако искаш мир – готви се за война", е казал още Лавров.

ЕС е наложил санкции на стотици физически и юридически лица от Русия във връзка с  полуостров Крим.

За налагане на още ограничения (забрана за влизане в 27-те, замразяване на активи в европейски банки и други) се е заговорило след ефективната присъда на Алексей Навални, издадена на 2 февруари 2021г. Опонентът на властта е бил лишен от свобода за срок от три години и половина за финансови измами.

Самият Навални, неговото обкръжение и много официални лица в ЕС и САЩ са обявили решението на московските магистрати като политическо мотивирано.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!