София 27 °C София 27°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 28 °C Пловдив 28°C - ясно небе Варна 30 °C Варна 30°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - ясно небе

НА ЖИВО: Томислав Дончев представя третия стълб на Плана за възстановяване след COVID-19

Според него е важно да има висока удовлетвореност на потребителите в дигиталната сфера
8 месецаЕвроком 7

Ще се финансират и инвестира в дигиталните умения. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по време на представянето на "Свързана България". Той добави, че се работи за дигитализацията на предприятията.

Според него е важно да има висока удовлетвореност на потребителите в дигиталната сфера.

Основната цел на Плана за възстановяване и устойчивост е да способства икономическото и социално възстановяване от кризата, породена от COVID-19 пандемията. В преследването на тази цел са групирани набор от мерки и реформи, които да имат съществен принос към възстановяването на потенциала за растеж на икономиката и да го развият, като осигурят устойчивост на негативни външни въздействия. Това ще позволи в дългосрочен план постигането на стратегическата цел за конвергенция на икономиката и доходите до средноевропейските. Същевременно, Планът полага основите за зелена и цифрова трансформация на икономиката, в контекста на амбициозните цели на Зелената сделка.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!