София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Нова тактика- обявяват безсрочни протести срещу Гешев

Внесено е предложение за нови номинации на прокурор

10:47 ч. 12.09.2019 г.Общество 22

„Наглостта на управляващите е безгранична, за това  „Боец“ решихме утре да сменим тактиката и да сменим формата. Обявихме утре в 15ч безсрочен протест пред съдебната палата в столицата и в цялата страна.“- 
 
Това заявиха Емил Георгиев и Георги Георгиев едни от главните организатори на протестите срещу кандидатурата на Гешев за главен прокурор в предаването на Люба Кулезич „Честно казано“. 
 
Георги Георгиев каза, че от тяхната инициатива са внесли предложение в парламента за  спиране на настоящата процедура по назначаване на прокурор и за създаване на много по-широки възможности за номинации. 
 „Състезанието с един кон не е състезание. Действащият главен прокурор указва налагане на своя наследник и това определено се случвя за първи път в крехката демократична история на България. Ние сме на кръстопътя пред наследствената прокурорска монархия, ако действително тази номинация остане.“- споедели той.
 
 
Георгиев твърди, че са били организирани провокацииот другия „лагер“-контра протестът. Хора са били наети, за да твърдят пред медиите, че присъствието им там е платено. Провокации, които могат да бъдат определени като „първи по рода си в историята на българските протести“:
 
От своя страна, Емил Георгиев каза, че тяхнaта организации досега е  търсила демократичния път да постигне своите цели, но ще смени тактиката.