София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Ричард Алибегов: Предлаганите мерки са крайно неработещи

Той е на мнение, че зелените сертификати няма как да отпаднат
3 мОбщество 448 Николай Трифонов

"Липсата на предвидимост е това, което пречи на бизнеса и на държавата. Основателно са притеснени колегите във всички зимни курорти. Зелените сертификати на този етап няма как да отпаднат, но в Европа се прилагат масово - или ще важи за всички, или за никого. Никой не се консултира с нас за мерките, протестът е последната инстанция." Това заяви председателят на Асоциацията на заведенията - Ричард Алибегов, в ефира на БНТ.

Той призова всяка една нова заповед да бъде обсъдена с бранша.

"Ние сме ограничени от потока клиенти, тъй като е много ниска ваксинацията. Представените мерки са старите мерки, предлаганите мерки са крайно неработещи, затова туристическият бранш се готви за протест", каза Алибегов.

Според него помощта за бизнеса, свързана с големите сметки за ток, е недостатъчна. Ричард Алибегов показа сметка за ток от 33 хиляди лева на заведение в София, което по принцип е плащало 8300.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!