София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Три европейски организации ще наблюдават изборите в България

Член на Венецианската комисия ще осигурява юридическа подкрепа на делегациите

18-членна делегация на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) заедно с наблюдатели от ОССЕ Парламентарна асамблея и Службата на ОССЕ за демократични институции и права на човека (СДИПЧ) ще наблюдават провеждането на предстоящите парламентарни избори в България, съобщи пресслужбата на ПАСЕ.

Делегацията ще бъде водена от швейцарския депутат Алфред Хеер, който е от групата на АЛДЕ (Алианс на либералите и демократите за Европа).

Преди да замине за България за изборите на 4-ти април делегацията на ПАСЕ ще има дистанционни срещи с лидери и представители на български политическите партии и коалиции, с председателя на ЦИК, а също така и с представители на гражданското общество, както и с медиите.

Член на Венецианската комисия (група от независими юридически експерти към Съвета на Европа) ще осигурява юридическа подкрепа на делегацията по време на визитата.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!