София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Захарова с остри критики към Запада и САЩ

"Редовните изявления на САЩ за възможно оттегляне от Олимпиадата са вулгарни"
22 сПолитика 652 Мирослав Митков

Редовните изявления на САЩ за възможно оттегляне от Олимпиадата са вулгарни. Това обяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

През тази седмица представители на Белия дом обявиха, че не са обсъждали подобно решение със своите партньори. Много медии обаче твърдят, че има разговори за възможни действия.

Те могат да доведат до общ бойкот на предстоящата зимна Олимпиада. Тя ще се проведе в Китай.
Според Захарова американски представители споменават темата всяка седмица. Тя е на мнение, че това са нападки срещу Китай.

Захарова обяви, че концепцията за бойкот на Запада се провалила многократно. Тя припомни, че подобни призиви е имало и за последния Мондиал.

Припомня се и как на една Олимпиада американският отбор се появи с униформи, на които имаше надпис ‘‘Произведено в Китай‘‘. Дипломатът заяви, че не трябва да се търси руското влияние в изнасянето на американското производство в Китай.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!