София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цачева: Съвестта ми е чиста

Правосъдният министър била готова още в четвъртър с оставката

5 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Подалият оставка правосъден министър Цецка Цачева обяви, че още в четвъртък е била готова със своята оставка.
„Винаги, когато има подобен скандал, когато името на политик, личното ми виждане е, че трябва да се носи отговорност. Бях готова още в четвъртък с подаването на оставката“, коментита самата тя.
Припомняме, вчера министърът на правосъдието Цецка Цачева подаде оставка, след като е имала разговор с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, на която сама е пожелала да напусне правителството. Причината е купеният от нея апартамент на занижени цени в елитния столичен квартал "Изток". Малко по-късно оставка подаде и заместник-министърът на спорта Ваня Колева.
Цачева заяви, че е направила всичко възможно, за да облекчи партията, премиера, лидера на ГЕРБ, правителството за предстоящите избори. „Давам си сметка, че ситуацията се развива и в предизборна кампания, каквито неща обикновено се случват. Ще направя всичко възможно по никакъв начин те да не се отразят на кампанията на ГЕРБ и нейната победа“.
По повод имота на Цветан Цветанов, министърът в оставка призова да не я вкарват в схеми и разсъждения по тази тема.
„Аз съм тук пред вас в лично качество, коментирам лично поетите от мен действия и стъпки. Чакам резултата от проверките, като считам за коректно до момента, в който се гласуват оставките да бъда в отпуск. Заради това съм поискала да ми бъде разрешен този отпуск“, каза Цачева.