София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

АДВОКАТЪТ НА ЗЛАТАНОВ ПОЛУЧАВАЛ СТРАННИ ОБАЖДАНИЯ ПО ТЕЛЕФОНА

САВОВА ПОДОЗИРА, ЧЕ БАЩА Ѝ Е УБИТ

9 годиниКрими 3 Боряна Райчева

Бащата на адвоката на Филип Златанов – Ирен Савова е загинал при нелеп пътен инцидент – бил е ударен от неизвестен до момента шофьор, докато карал колело в Ихтиман. Савова подозира, че това не е случаен инцидент, а е свързано с това, че е адвокат на Златанов и за това е започнала да се движи с охрана. Това сподели самата тя в ефира на Нова телевизия.

В деня, когато се е случил инцидентът с баща й, Савова е получила странни телефонни обаждания. „Случи се рано сутринта. Секретарката ми каза, че ме търси зам.-началникът на РПУ-Божурище. Разговарях с господина по телефона, той се държеше много фамилиарно и ме покани аз да бъда адвокат на един от задържаните там. Молбата била от самото посолство на Словакия. Настоятелност, която ми се стори малко странна. Уговорихме се да се чуем в по-късен час - за да се намери преводач, защото ставаше дума за чужд гражданин. И след като разбра, че не мога да отида веднага, започнаха да ми предлагат всякакви варианти, за да бъда аз лично на мястото в Божурище", разка тя. След направена проверка се оказало, че такъв служител в РПУ-Божурище няма, което я притеснило и посяло семето на съмнението. Савова опитала да се свърже с мобилния телефон, от който получила обажданията, но нямало връзка. В часа на уговорката също не се обадил никой. В 18:30 часа пък получила обаждане, в което я информирали, че е станал инцидент с баща й, който бил прегазен в Ихтиман. Савова беше категорична, че жалбите й до прокуратурата, до полицията и съдебното производство нямат развитие. „Нищо не е проверено. Дори телефонът, от който ми звъняха. Възможно е това да няма връзка с факта, че съм адвокат на Филип Златанов, но може и да има", коментира тя.