София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ал.Йорданов: Не съм се целувал с Борисов

Аз не се целувам с мъже, отсече политикът

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Политически скандал за малко не избухна в студиото на "Тази сутрин" по Би Ти Ви, където събеседник на водещия Антон Хекимян беше ексшефът на Народното събрание Александър Йорданов.

Явно раздразнен от карикатурата на Христо Комарницки, която го изобразява като "негодно лъвче", върху което е стъпил премиерът, Йорданов призна, че е обиден на карикатуриста.

Минута след това обаче се овладя и добави в свой стил сентенцията, че "като си се хванал на политическото хоро, сатирата ти е гайдар". 

Въпреки това в следващите минути бившият ни посланик в Скопие отново даде воля на раздразнението си, припомнаяйки, че точно той е назначавал навремето Христо Комарницки във в. "Век 21", на който беше несменяем главен редактор от зората на демокрацията до закриването на изданието.

"Комарницки беше един от най-ценните ни автори. Но тогава той не слагаше надписи на карикатурите си. Не говори добре за него, че коментарът е взел превес над силата на нарисуваното послание", заяви Александър Йорданов.

На все по-уточняващите питания на Хекимян настоящият кандидат за евровота от листата на съюзеното конюнктурно с ГЕРБ СДС, предпочете да дава уклончиви отговори, за да прикрие нежеланието си да коментира някогашните си негативни сткановища за управлението на ГЕРБ и за политическата фигура на Бойко Борисов. 

"Исках да кажа, че в правителството има партии, които не следват европейски и натовски политики, но те са коалиционен партньор на ГЕРб и Бойко Борисов трябва да се съобразява с коалиционната формула", извъртя се отново Йорданов.

Той добави, че е изрекъл нелицеприятните думи за управлението на България едва когато Реформаторският блок /РФ/ излиза от роляата си на коалиционен партньор на ГЕРБ в парламента.

"Господин Хекимян, вие не ме изслушвате. Не ме прекъсвайте! Когато загубихме изборите преди две години, десницата на се разцепи на три и 300 000 гласа отидха в канала. Тогава това беше правителство, в което го нямаше нито Александър йорданов, нито Радан Кънев", продължи в оправдателен режим експосланикът ни в Македония.

Истнинският екшън обаче се развихри, когато Хекимян попита Александър Йорданов "колко пъти се е целувал с Бойко Борисов", припомнайки му в същото време как преди няколко месеца е оприличил целувките на Тодор Живков с лидери на "братски партии" с целувките на премиера с държавни мъже. 

"Вие, господин Хекимян, какво искате да кажете за мен? Че аз се целувам с мъже?!", изригна Александър Йорданов. 

 На финала на разговора, когато напрежението между него и водещия беше стигнало точката на кипене, еврокандидатът на новосформираната коалиция ГЕРБ-СДС даде и новата си оценка и на на премиера Борисов, и на цялостното управление на страната. 

"Борисов посрещна лидерите на Европейския съюз за европредседателството на България, което впрочем беше много успешно, приложи жест на прегръдка с тях, което изобщо не прилича на целувките на Тодор Живков с различни политици навремето", извъртя се на 180 градуса Йорданов.