София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Америка в паника. Руската мечка се завръща

Американското военно превъзходство се изпарява

8 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Америка е в паника. Руската мечка се завръща. Това пише в http://tvzvezda.ru/ Виктор Сокирко в статия, посветена на намеренията на Русия да възстанови военните си бази в Куба и Виетнам.

Авторът посочва, че след разпадането на Съветския съюз американците са имали три цели – да отслабят ядрената мощ на Русия, да внушат на руснаците, че службата в армията е позор и да лишат Москва от потенциалните ѝ съюзници. Заради американските долари ние режехме ракетите си и позволихме на всички страни от Варшавския договор да се присъединят към НАТО, пише Сокирко.

Американците доволно потриваха ръце – спечелиха Третата световна война, допълва той.

В промеждутъка Америка организираше цветни революции и сега залива старицата Европа с бежанци, се казва още в статията.

Но САЩ сега са в недоумение – постяват ги на мястото им. Америка се провали в Ирак и Афганистан и получи шамар в Сирия, където се опитва да възстанови образа си на миротворец, пише Сокирко.

И всичко това – на фона на усилващото се влияние на Русия и нарастващата мощ на нейната армия.

Следва още един мощен удар – възстановяването на базите в Куба и Виетнам, пише авторът. Според него от базата във Виетнам може да се контролира целият Тихооокеански район, а тази в Куба е в непосредствена близост до САЩ.

Американското военно превъзходство се изпарява като дим, смята Сикорко.

Според него в базите в Куба и Виетнам няма да бъдат разполагани многобройни подразделения, понеже няма пари за това, но апаратурата, която ще има в базите, ще направи Америка напълно беззащитна за руските оръжия.