Гледай
на живо

Ангела Меркел с антирекорд по популярност

През 2017 г. в Германия ще се проведат парламентарни избори

Ангела Меркел с антирекорд по популярност Блокът на Ангела Меркел в Бундестага, който се състои от партиите "Християндемократически съюз" (ХДС... thumbnail text

Блокът на Ангела Меркел в Бундестага, който се състои от партиите "Християндемократически съюз" (ХДС) и "Християнсоциален съюз" (ХСС), счупи антирекорда по популярност, информира в. Bild с позоваване на резултати от проучване, проведено от Изследователския институт на Инса.
Подкрепата към Меркел е паднала до 29,5% от гласовете. Това е най-лошият резултат в историята на блока.
Общият брой интервюирани е 2085 души. Данните, получени за другите партии: доверието към "Социалдемократическа партия" (SPD) се е увеличило с един процентен пункт до 22%, "Левите" - половин точка (12%).
Популярността на федералния канцлер на Германия започна рязко да намалява през последната година на фона на миграционната политика на Меркел, при която Германия прие повече от милион бежанци.
През 2017 г. в Германия ще се проведат парламентарни избори, по време на които ще бъде избран и федералният канцлер на Германия. Очаква се, че Меркел ще вземе участие в тях.