Гледай
на живо

АПИ: Пътищата в страната са проходими

Жълт код за снеговалежи е обявен в някои области на страната

АПИ: Пътищата в страната са проходими Първият тежък снеговалеж за тази зима доведе до сериозни затруднения на трафика по пътищата в страна... thumbnail text

Първият тежък снеговалеж за тази зима доведе до сериозни затруднения на трафика по пътищата в страната. Проблеми с придвижването имаше на АМ „Струма“, където от АПИ обявиха, че ще глобят почистващата фирма в отсечката в област Кюстендил. Временно бе ограничено движението на камиони до 12 тона. Километрично задръстване се образували при 50 км на АМ "Хемус“, заради обилния снеговалеж и мъгла. Катастрофа на камион пък при 221 км на АМ "Тракия" също доведе до временно ограничение на трафика в изпреварващата лента на магистралата.

Тази сутрин пътищата са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Остава обаче съветът към шофьорите да карат изключително внимателно. Жълт код за снеговалежи е в сила в 4 области на северна България: Ловеч, Плевен, Габрово и Велико Търново.

След вчерашните пътни блокади и задръствания по повечето магистрали и главни пътища  30 водачи на тежкотоварни автомобили са глобени за забранено навлизане на магистрала „Хемус”. Санкцията за тях е 300 лева, лишаване от право да управляват за срок от 1 месец и спиране на камиона от движение за 3 месеца, затова че са нарушили забраната за движение на машини над 12 тона, съобщи Областната дирекция на МВР.