София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

„АТАКА“ НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ПОЛИТИКАТА НА ТУРЦИЯ

ПОВОД Е ПОСЕЩЕНИЕТО НА АХМЕТ ДАВУТОГЛУ У НАС

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Стотици симпатизанти и членове на партия „Атака“ се събраха на протест пред сградата на Българска народна банка, насочен срещу посещението на турския премиер Ахмет Давутоглу, както и срещу цялостната политика на Турция. Лидерът на партията Волен Сидеров разкритикува и липсата на ясна позиция по отношение на южната ни съседка от страна на българските управляващи.
Столичният координатор на ПП „Атака“ беше категоричен, че не може Турция да бъде определяна като приятел на България, а Русия - заклеймянвана като враг. По думите му, в геополитическо отношение страната ни има само един враг и това е Турция.
Факелно шествие и пореден протест срещу визитата на Давутоглу у нас е предвидено и за довечера. То ще започне от сградата на Президентството като ще продължи до Турското посолство. Участие в него ще вземат различни граждански организации и сдружения, като вероятно и симпатизантите на Волен Сидеров ще се присъединят към него.