София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов: Плевнелиев ни влоши отношенията с Русия, но аз ги оправих

Премиерът ще подаде оставка, ако Цачева загуби на първия тур

8 годиниИЗБОРИ 2016 9 Боряна Райчева

Бойко Борисов коментира досегашния държавен глава Росен Плевнелиев. По време на откриването на спортна зала „София“ премиерът каза, че президентът се е справил прекрасно, но се е проявил като ястреб и е влошил отношенията ни с Русия.

„От мен вие лоша дума не сте чули да кажа, освен че се е справял прекрасно. Ние сме членове на ЕС и НАТО, така че тези оценки ни интересуват много. Грешката му е, че правейки се на ястреб, и аз съм му го казвал в очите и публично до голяма степен, влоши отношенията ни с Русия. Сега мисля, че с добронамереността, която имаме, и аз и президента Путин и Медведев успяхме да отрегулираме нещата”, каза министър-председателят.

Той заяви, че кандидатката на ГЕРБ загуби на първия тур на президентските избори, веднага ще си подаде оставката.

Вотът е първият тур на президентските избори и ако ГЕРБ загуби - вечерта ще получите моята оставка, защото на първи тур се мерят партиите, коментира премиерът.

Според него излъченият от БСП кандидат за президент Румен Радев не може да е съперник на ГЕРБ, понеже не е член на партията.

Той ми е козирувал, нашият съперник е Илияна Йотова, тя е сериозният човек, тя е от БСП, допълни Борисов.