София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов призова за оставки, Цацаров започна проверки

Пламен Георгиев излиза в отпуск

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Премиерът Бойко Борисов призова днес за още оставки във връзка с скандала Апартаментгейт. Апелът му беше насочен към председателя на антикорупционния орган Пламаен Георгиев и председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов,без да им споменава имената.
 
Малко по-късно стана ясно, че Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил на НАП да извършат проверка и на имотите на Георгиев и на жената на Панов.
 
В рамките на данъчната проверка се разпорежда да се установи произхода на средствата за закупуване на имотите, начина на ползването им, както и спазването на данъчното законодателство във връзка с тези сделка, пише в заповедта на Цацаров.
 
Непосредствено след премиерския призив и стартиралата проверка на приходното ведомство, поисканата от обвинител №1, Пламен Георгиев съобщи ще излиза в отпуск.
 
"Във връзка с информация на сайта на прокуратурата на Република България за разпоредена от Главния прокурор Сотир Цацаров проверка на мен и семейството ми декларирам готовност за пълно съдействие”. написа в специално изявление към медиите Георгиев и допълни:
 
"С оглед нормалното протичане на проверката и нейната безпристрастност излизам в отпуск, за да няма никакво съмнение, че по какъвто и да е начин бих повлиял на резултатите от същата".