Гледай
на живо

Бурен вятър и днес

Жълт код е обявен за 18 области на страната

Бурен вятър и днес Жълт код за силен вятър е обявен днес в 18 области на страната. Предупреждението е в сила за области... thumbnail text

Жълт код за силен вятър е обявен днес в 18 области на страната. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик.

В тези райони ще духа силен запад-северозападен вятър с пориви до 20-22 м/с (72-79 км/ч).

Припомняме, че вчерашният ураган предизвика сериозни щети в Сопот и Карлово. Заради силния вятър се наложи евакуацията на повече от 500 деца от училище в Сопот. В Карлово пък беше прекъснато електрозахранването на стотици домакинства.

Днешният де ще бъде предимно слънчев, с временни увеличения на облачността, по-значителни над северните и източните райони, но без валеж. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат предимно между 3° и 8°.

Над Черноморието облачността също временно ще се увеличи, но ще остане без валеж, съобщават от НИМХ на БАН. Над планините ще има променлива облачност и на отделни места ще превали слаб сняг.

В следващите дни предстои затопляне, като температурите ще останат високи за средата на януари – между 10 и 12 градуса.