София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Дания присъди погрешно точки на Украйна вместо на Австралия на "Евровизия 2016

Това е най-голямата ми грешка, призна Хейк

8 годиниРазвлечение 2 Боряна Райчева

Представителката на датското жури на Евровизия 2016 Хилда Хейк призна, че е объркала оценъчната система на конкурса и вместо на Австралия е присъдила 12 точки на Украйна, се съобщава на страницата на Eurovision World.

Това е най-голямата ми грешка, призна Хейк.

Въпреки че това объркване не е имало реален ефект върху резултатите от конкурса, разликата между първото и второто място щеше да е значително по-малко. Финалът на „Евровизия 2016“ се проведе в нощта на събота срещу неделя. Първото място бе заето от песента на украинката Джамала „1944“. Второто зае представителката от Австралия Деми Него, а руският изпълнител Сергей Лазарев зае трето място.

Българското предложение в лицето на Поли Генова и песента и "Ако любовта беше престъпление" се оказа фаворит на зрителите и се класира на 4-то място, след като получи най-много точки от зрителския вот.

Според правилата на конкурса Украйна ще е домакин на „Евровизия“ през следващата година.