Гледай
на живо

Десетки Дядо Коледовци поправят бул. "Граф Игнатиев"

Ще донесат ли за подарък успешен ремонт?

Десетки Дядо Коледовци поправят бул. "Граф Игнатиев" Създаване на  празничното настроение, опит за умилостивяване на софиянци, стремеж да помогнат н... thumbnail text
Създаване на  празничното настроение, опит за умилостивяване на софиянци, стремеж да помогнат на кмета на Йорданка Фандъкова или желание за сбъдване на коледно чудо. Много тълкувания предизвика нестандартната гледка на десетки работници от станалата скандално известна фирма "Джи Пи Груп", ремонтиращи софийския булевард "Граф Игнатиев" в костюми на Дядо Коледа.
 
Колоритната картина предизвика десетки минаващи да снимат, а след това и да споделят в социалните мрежи видяното.
 
Припомняме, че заради обществена поръчка, свързана с този ремонт, заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев подаде оставка  преди около седмица и бе обвинен от прокуратурата  в длъжностно престъпление.
Самият ремонт пък,  погълнал 24 милиона лева, изпълняван "Джи Пи Груп", чийто собственици също са клиенти на държавното обвинение, заради злоупотреби с еврофонодве, предизвика множество скандали.
 
Неясните срокове и отлагането на края на реновирането създаде проблеми на търговците и заведенията по  улицата, които заплашиха общината, че ще я съдят заради пропуснати ползи и претърпени загуби.
 
Неодобрение предизвикаха и поставени каменни ограничители , определени от редица хора като акули. След лавина от крайно негативни коментари във фейсбук, те бяха премахнати и така за пореден път се наложи ремонт на ремонта, на все още не ремонитрания докрай булевард.
 
Колкото до мненията на минувачите за нестандартното облекло на работниците. Те се оказаха противоречиви, за едни - забавна гледка, за други -подигравка, а за трети- препятствие за строителите да си вършат адекватно работата. Всички обаче се надяват многото Дядо Коледовци, взели нещата по ремонта в свой ръце най-накрая да донесат  като подарък, чакания от всички софиянци успешен ремонт на улицата.