Гледай
на живо

Диков: Уплаши ми се окото! Вълчо Арабаджиев е заложник на прокуратурата!

Спецсъдът го държи без нито едно доказателство! Медиите мълчат!

Диков: Уплаши ми се окото! Вълчо Арабаджиев е заложник на прокуратурата! Специализираният съд държи Вълчо Арабаджиев зад решетките без нито едно доказателство! Това каза жур... thumbnail text

Специализираният съд държи Вълчо Арабаджиев зад решетките без нито едно доказателство! Това каза журналиста Сашо Диков в предаването „ЕвроДикоф“ снощи. „За първи път в живота си виждам как адвокат се моли на прокурор да му бъде дадено поне едно доказателство за вина на обвиняемия, а прокурора да не може да даде нито едно!“, каза Диков по повод 5 месечното задържане на Вълчо Арабаджиев от Специализирания съд.

В предаването си Диков подчерта, че Европа трябва да научи за безобразията ставащи в България. Според него е пълно безумие факта, че съдията за пореден път отказа на Вълчо Арабаджиев законен преглед от лекар поради влошено здравословно състояние.

„Да не даваш възможност на едно момче на 21 години да бъде прегледано не е правосъдие! Уплаших се от това което чух! Потресаващо е това което се случва с това момче. Драмата е пълна, а всички медии мълчат!“
Сашо Диков цитира думите на адвокат Илиан Василев, че Вълчо Арабаджиев е заложник на прокуратурата и че срещу него няма нито едно доказателство, че Вълчо е извършил престъпление. „Рано или късно всички ще разберат какво точно представлява този съд!“, каза от своя страна адвокат Илиан Василев. „Според параграф 3 от Европейската конвенция за правата на човека това се нарича „изтезание“. Един ден България ще плаща за действията на този съд и прокуратурата“, заяви от своя страна адвокат Аделина Натина.
Според Диков особено скандален е фактът, че въпреки, че е видно как „Вълчо е заложник на прокуратурата“, медиите в България мълчат. „Уплаши ми се окото“ от това дело! Това е безумие! Светът трябва да научи за всичко това“, каза още Диков. Вижте повече: