София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Дъждовен и облачен неделен ден

Пътната обстановка е усложнена

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Облачен и дъждовен неделен  ден ни очаква днес. Преваляванията ще са предимно от дъжд.В Предбалкана и високите полета на Западна България ще вали мокър сняг. Следобед, на места в Северна България, дъждът също ще премине в сняг, сочи справка с НИМХ на БАН.

Валежите ще са по-обилни в Югоизточна България, където за четири области е обявен жълт код: Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас. В по-късните часове валежите ще започнат да спират от запад.

През деня температурите ще се понижават и ще паднат до между 1 и 6 градуса. За София се очаква максимална температура 4 градуса. С настъпването на вечерта ще продължават да се понижават и през следващата седмица ще бъде мразовито със сутрешни температури до -10 градуса.

Пътната обстановка в страната е усложнена поради валежите от сняг и дъжд, на места видимостта е намалена поради мъгла, съобщиха от АПИ. Настилките са мокри, а по усойните и планински райони - частично заледени и обработени. Поради мъгла видимостта е намалена до 50 метра в района на прохода Шипка и в районите на Стара река - Сливен и Котел - Ичера - Сливен.