София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ДУМ-ДУМ ПО ЛАМАРИНАТА

ГЛАВНИЯТ ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРИЯ НЕ СА БЕЖАНЦИТЕ. а ХАЙДУШКАТА ВЪРХУШКА И АФРИКАНСКИТЕ ДОХОДИ

8 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

ГЕОРГИ ДАСКАЛОВ

Министър-председателят в последните няколко дни е позанемарил употребата на любимата си дума „стабилност“ и я е заменил с „война“. За два-три дни г-н Борисов на два пъти каза, че се готви за война и веднъж, че светът е във война и българите трябва да са спокойни, че властта прави всичко, за да ги защити.

Промяната не е само в речника. Млади мъже с плетени маски на лицата и автомати на рамото се разхождат из центъра на София, а по магистралите вървят военни камиони и БТР-и.

Една година ни убеждаваха, че армията няма работа на границата, сега всички вече са съгласни, че войската трябва да е там и това става показно, със съответните салтанати.

По телевизора се явяват учени люде – повечето от тях са ми приятели - и ни обясняват, че става страшно. Идат ислямските орди. Превземат ни.

Както е рекъл и премиерът, войната е на портата. Армията е на бойна нога. Да защити Отечеството.

Прекрасно, както казваше Гео Милев. Но що е Отечество?

Данните показват, че бежанците предпочитат да заобикалят прекрасната ни родина. За 2015 са подадени около 20 000 молби за убежище. От общо 1 250 000 в целия ЕС, 1,6 процента от всички.

Официално в момента в България има около 10 000 бежанци. От тях да останат искат единици.

Както обичаше да казва един друг премиер – много се извинявам. Бежанците не са никакъв проблем за България.

Главният проблем е един и си остава от десетилетия – хайдушката върхушка и северноафриканските доходи. Те прогонват хората от България, те карат и бежанците да ни заобикалят.

И ако я караме така, скоро няма да има какво да пазим. Територия ще има, но хора няма да има.

Ще останат само властниците да думкат по ламарината. И да плашат гаргите. 

 

Още от Георги Даскалов в Евроком