Гледай
на живо

Държавата няма да плати глобата на щангите

Федерацията дължи 250 000 долара за наказание

Държавата няма да плати глобата на щангите Държавата няма законови основания да плати 250 000 долара глоба, които дължи федерацията по щанги на... thumbnail text

Държавата няма законови основания да плати 250 000 долара глоба, които дължи федерацията по щанги на Международната федерация, заради допинг-скандалите отпреди години. Това заяви министърът на спорта Красен Кралев по време на откриването на фотоизложбата „София – европейска столица на спорта“.  Нашата федерация първоначално бе глобена с половин милион долара, но впоследствие адвокатите успяха да я намалят наполовина. Въпреки това, спортното министерство не може директно да извади сумата, тъй като няма заложени за това средства, но може да потърси помощ от спонсори, обясни Кралев.

Министър Красен Кралев заяви, че правителството и конкретно Столична община првят всичко възможно да реновират и инвестират в спортните бази, особено тези, предназначени за масов спорт сред децата. Той призна, че има спортни обекти, които не се поддържат, но за сметка на това се строят нови. Без вложения в инфраструктура, няма как да се привлекат децата да тренират, каза още Кралев.