София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Евтим Костадинов: Нито един лев не е разпределен от сина ми

Според бащата на задържания зам.-шеф на фонд "Земеделие", синът му е наклеветен

5 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

"Нито един лев не е бил разпределен от сина ми.", заяви пред bTV бащата на задържания за източването на пари от Държавен фонд "Земеделие"  заместник-директор на фонда Калоян Костадинов- Евтим Костадинов, който е шеф на комисията по досиетата.
 
Според Евтим Костадинов синът му дори не е познава Миню Стайков. След пускането си от ареста Костадинов-младши заявил пред баща си, че задържането му вероятно е плод на недоразумение.
 
Информацията била така представена от държавното обвинение, че всичко да предизвика впечатлението, че виновен е именно Калоян Костадинов. Колата на Миню Стайков, която властите показаха, не била собственост на семейство Костадинови. Автомобилът бил на друг служител на фонда, на т.нар. Марио Чорапа, който е роднина на Стайков, но Костадинов не знаел нищо по въпроса, а Марио бил възстановен на работа във ведомството, след отстраняването му, лично от директора на фонда.
 
Евтим Костадинов обясни, че не знае дали синът му съди държавата заради държавата за нанесени вреди, но обясни, че самият той се чувствал изключително обиден от този опит за наклеветяване.
 
Бащата допълни, че за целия период, през който синът му работел в ДФ "Земеделие", не е споделял да е бил притискан и да са опитвали да го подкупват.