София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фараж настоява Джонсън да се откаже от сделката с ЕС

"Ще се борим за всеки мандат в Англия"

4 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Лидерът на партията Brexit Найджъл Фараж призова британския премиер Борис Джонсън да се откаже от настоящата версия на сделката с ЕС, тъй като според него това няма да позволи действителното излизане на страната от Общността. Той коментира това в петък, на старта на предизборната кампания на неговата политическа сила в навечерието на предсрочните парламентарни избори, насрочени за 12 декември.

"Това е лоша сделка, това не е Brexit. Искам да призова Джонсън да преразгледа сделката си, да прегледа подробностите на това споразумение. Общите избори са възможността да натиснете бутона за нулиране и да приложите различна програма за действие", каза Фараж.

"Ние по никакъв начин не възстановяваме контрола над границите или парите си. Сделката на Борис ни дава всички тежести за членството в ЕС без право на глас. Това ще доведе до кампания, в резултат на която ще се присъединим отново към ЕС", добави той. "Ще се борим за всеки мандат в Англия, Уелс и Шотландия. Не се съмнявайте в нашата готовност и не подценявайте решимостта ни. Ние сме ангажирани с прилагането на Brexit", заяви ръководителят на партията на евроскептиците.