Гледай
на живо

Гневен баща нападна учителка в детска градина в Пазарджик

Монтират паник бутон във всяка стая

Гневен баща нападна учителка в детска градина в Пазарджик Учителка в детска градина в Пазарджик е нападната от гневен баща. Инцидентът станал миналия месец, н... thumbnail text

Учителка в детска градина в Пазарджик е нападната от гневен баща. Инцидентът станал миналия месец, но служителите още не могат да преодолеят страха си, затова била взета допълнителната мярка за сигурност.

Предприетите мерки са монтиране на паник бутони, съобщи директорката на детско заведение „Валентина Терешкова“ Живка Спасова.

 Нападението станало, защото родителят се е ядосал, че детето му се заразява с вируси в градината. Вдигнал скандал и обвинил персонала, че приемат болни деца, затова и неговото се разболява. А инцидентът станал по време на грипната епидемия, когато по разпореждане на РЗИ контролът бил двойно по-стриктен. Мъжът крещял, обиждал, псувал, в кулминацията на гнева си размахал и юмруци. Учителката успяла да отскочи встрани, а при удара той счупил вратата.

Колегите на нападнатата възпитателка едва успели да приберат децата навътре в помещенията, за да не виждат изстъпленията на развилнелия се мъж и да не се изплашат. Успели сами да тушират напрежението. Повикали и полиция.

След извънреден педагогически съвет детето на агресивния мъж е изключено от детското заведение.