София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Градушка удари Северна България

Доведе до наводнения и щети

пропускане
5 годиниИнциденти 8 Боряна Райчева

Ледени късове с размер на орех удариха Централна България. Засегнати са Свищов, Карлово, Нова Загора и Котел и селата около тях.
 
Вследствие на бедствието в много населени места се стигна до наводнения, а в някои от местата и прекъсване на електичсетвото.
 
В селата Морава и Деляновци десетки къщи останаха без ток. 
Заради обилния дъжд, силния вятър и градушка с размери на бобено зърно, наводнени са и пътищата, като така  е затруднен достъпът до селата. 
 
Борови дървета са паднали върху домовете на хората, уточни кметът на общината, който на място с екипа си оглежда щетите.
 
Снощи около 17:00 часа движението по магистрала „Тракия” в района на Нова Загора е било силно затруднено заради ледените късове. 
 
В Карловско най-пострадалото село от градушката е Каравелово. Улиците за минути са се превърнаха  в ледени реки, а тротоарите и градините са побелели. Там градушката е нанесла поражения и върху реколтата.
Сериозни щети се очакват и в Новозагорско.