София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Храни с партийно лого конфискува полицията в Кърджали

При специализирана операция са открити 400 торбички с логото на политическа партия

7 годиниИзбори 2017 4 Боряна Райчева

Пакети заредени с хранителни продукти от първа необходимост – олио, брашно, боб, леща, халва и други, с логото на политическа партия, откриха криминалистите в Кърджали при специализирана операция.
Открити са 400 торбички с лого, като 300 от тях са намерени в складова база за търговия на едро в квартал „Студен кладенец“, а 100 в микробус с кърджалийска регистрация. Торбичките с хранителните продукти са иззети, към момента няма информация за задържани лица.
Извършва се оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава разследващ полицай.
Продуктите са част от акция на партия ДОСТ, а лидерите й не отрекоха това. Общинският председател на структурата в Кърджали – Рашид Шукри посочи, че стоката е закупена напълно законно с партийни средства и е предназначена за благотворителна кампания в помощ на социално слабите хора на територията на общината.
„Кампанията стартира още преди месец и имаме фактура за това на стойност 7 400 лв.“, каза Шукри. Лютви Местан от своя страна заяви, че не е наясно със случая и че тепърва ще се запознае с детайлите. 
В понеделник ще се внесе жалба в Окръжна прокуратура заради иззетите големи количества храни.