София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Камион със скрап се преобърна на АМ "Струма"

Инцидентът затрудни движението край Дупница

пропускане
5 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

Пътен инцидент затрудни движението по автомагистрала "Струма". Камион, превозващ скрап, се преобърна на аутобана в района на Дупница, край Бобошево. Част от товара му се разпиля на пътното платно. Водачът е невредим. 

Камионът се е преобърнал, движейки се с 90 км/ч. а причината е спукана гума. Шофьорът е изгубил изведнъж контрол върху возилото и то се отклонило в крайпътната канавка покачило върху близкия скат, а след това се преобърнало. 

Тежкотоварният автомобил е в силно увредено състояние и вероятно няма да се използва повече. Инцидентът е станал на завой на магистралата без никаква видимост. Шофьорът е слязъл, за да извести пътуващите в района. Очаква се и пристигане на техника, която да изтегли камиона от пътното платно . Проблем за пътуващите в посока Кулата предизвиква и горящ пожар, заради който има кълба дим на магистралата.