Гледай
на живо

Красивата Снежанка стана новата "Кюстендилска пролет"

Конкурсът се провежда за 53-ти път

С голям спектакъл на открито се състоя 53-тият конкурс за избор на „Девойка Кюстендилска пролет ”2019, съобщиха от Общината.

Водещи на програмата бяха очарователната актриса Яна Маринова и любимецът на всички – музикантът Орлин Павлов, а кулминация на празничната програма беше изпълнението на хитмейкъра Криско.

Победителката в тазгодишния конкурс е Снежанка Пенова под номер 1 , а нейни подгласнички са – номер 8 – Виктория Тишанска и номер 12 – Рафиела Николова.

„Девойка на публиката“ е номер 8 – Виктория Тишанска, която е избрана чрез sms-гласуване, продължило и по време на конкурса.

Победителката в „Девойка Кюстендилска пролет“ 2019 получава парична награда от 1500 лв., а двете й подгласнички и „Девойка на публиката” по 850 лв. Всички участнички получават подарък от Община Кюстендил – официалните тоалети и обувките, с които участват в спектакъла, както и луксозни албуми със снимки.

Тържествата по случай празника „Кюстендилска пролет” ще продължат и на 21 март

Тогава от 11:00 часа на площад „Велбъжд” ще бъде отслужен молебен за здраве.

В празничната програма ще вземат участие народният певец Иван Дяков, емблематичният глас на българската музика Тони Димитрова и танцови състави от Кюстендил.