София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кристиян разполагал с данните от НАП преди пускането им в Интернет

Прокуратурата потвърди, че той е разбил системата

пропускане
5 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Изтеклите данни от Националната агенция по приходите са били открити от разследващите в служебния компютър на Кристиян Бойков дни преди те да изтекат в Интернет, съобщават от прокуратурата и потвърждават, че той е извършителят на престъплението.
 
"Към настоящия момент продължава работата по декриптиране на информацията, съдържаща се в иззетите веществени доказателства, както и по анализ на вече декриптираната такава информация от компютъра на Бойков.", обясняват още от държаното обвинение.
 
Според данните на разследването Кристиян Бойков е извършвал различни търсения по единни граждански номера в базата данни на НАП, както и е променял оригиналната дата на файловете с датата 10.11.1989 г., която съвпада с датата на файловете, разпространени в интернет пространството. 
 
Освен това бил правел търсения за конкретни лица, сред които премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров и депутатът от ДПС Делян Пеевски. 
 
Проверката дотук показвала още, че Кристиян разполагал и много повече данни от НАП, от тези, които са пуснати в Интернет.