Гледай
на живо

Лошото време в Италия взе две жертви

Жена е издухана от торнадо, друга е ударена от светкавица

Лошото време в Италия взе две жертви Лошото време в Италия взе две жертви. Съобщава се, че развихрило тази нощ торнадо във Фочене край Фи... thumbnail text
Лошото време в Италия взе две жертви. Съобщава се, че развихрило тази нощ торнадо във Фочене край Фиумичино, на 15 км от Рим, буквално е вдигнало във въздуха 27-годишна жена, заедно с автомобила й.
 
Стихията не е подминала и няколко други, паркирани наблизо автомобила, на които също е нанесла сериозни щети. Телевизия „Раи 24" информира  и че вследствие на торнадото две сгради са с частично разрушен покрив.
 
Другата загинала е в град Алто-Адидже, в Южен Тирол. При състезание по бягане там, прекъснато заради лоши метеорологични условия, живота си губи норвежка атлетка. Тя е ударена от светкавица, малко след прекъсването на надпреварата и въпреки че се е намирала в изолиран район.
 
Припомняме, че след горещините, които обхванаха цялата територията на Апенините в продължение на седмица, в събота сутринта Италия осъмна със силни бури, придружени от ураганен вятър и град. Оранжев код беше обявен в редица северни и централни райони на страната.