Гледай
на живо

Мадуро призова за глобален протест срещу Тръмп на 10 август

"Няма сила, която да спре Венецуела"

Мадуро призова за глобален протест срещу Тръмп на 10 август Президентът на Венецуела Николас Мадуро призова сънародниците си да вземат участие в световен протес... thumbnail text

Президентът на Венецуела Николас Мадуро призова сънародниците си да вземат участие в световен протест срещу президента на САЩ Доналд Тръмп. Той заяви това в сряда, говорейки на церемония в Каракас.

„Присъединявам се към поканата на Патриотичния полюс [проправителствена коалиция], Боливарийския конгрес на народите ... за световен митинг срещу Доналд Тръмп в събота, 10 август“, заяви държавният глава, цитиран от уебсайта на Министерството на съобщенията и информацията. „Подкрепям призива към венецуелците, има хиляди начини да протестирате по света, в социалните мрежи и нека истината стане известна. "

Мадуро също осъди новите санкции от страна на САЩ и изрази увереност, че южноамериканската страна ще се справи с техните последици. "В света няма империя, изпълнителна власт или блокада, която би могла да спре Венецуела", отбеляза лидерът на Боливарската република.