София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

МАЙКАТА НА УБИТАТА АНИ ОСТАВА В АРЕСТА

ДИМИТРИНА Е ОБВИНЕНА В БЕЗОТГОВОРНО ПОПЕЧИТЕЛСТВО

9 годиниКрими 4 Боряна Райчева

Майката на убитата в Гърция четиригодишна Ани е разпитвана близо седем часа от прокурор вчера. Тя остава за постоянно в ареста. Обвинението срещу нея е за лъжесвидетелстване, укриване на информация за смъртта на детето и за безотговорно попечителство.
Според показанията на 25-годишната Димитрина, бащата на Ани Станислав не е упражнявал насилие над детето пред нея, като в най-краен случай се е карал на дъщеря си. Димитрина обаче е била подложена на системно малтретиране. Жената обяснила пред прокурора, че е заминала за Германия на 20-ти март. Тя оставила малката Ани на биологичния й баща Станислав, но не за да се грижи той за нея, а неговата майка. На следващия ден Станислав е казал на Димитрина, че не може да говори с Ани, защото тя вече не е при него, а е при баба й. На 14-ти април бащата се обадил на майката на детето си и плачейки по телефона я помолил да се прибере. Няколко дни след това Димитрина се върнала в Гърция и разбрала, че момиченцето й е изчезнало. След това двамата родители заминали за България, където бащата признал пред майката, че е унищожил трупа на дъщеря им, но е отрекъл той да е убиецът на Ани.
От четвъртък Станислав се намира в затвора на остров Корфу. До момента е излизал от килията си няколко пъти, като е искал да разговаря по телефона с адвоката си. Според разказа на надзирателя в затвора поведението му е спокойно и той е с абсолютно здрав разум.
Независимо че бащата на Ани направи самопризнания, вчера при разпита с директора на затвора е казал, че не той, а негов приятел е убил детето. Това изявление още повече възмути гръцкото общество.
Припомняме, че бащата на четиригодишната Ани призна, че е отнел живота й под въздействието на наркотични вещества. След това разчленил тялото и сварил останките на дъщеря си във вряла вода, за да прикрие деянието си. После изхвърлял частите от тялото на момиченцето в кофа за боклук в продължение на няколко дни, за да не събуди подозрението на околните.