София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мажд Алгафари: Трафикантите на хора са като ало-измамниците

„Камион в България се регистрира изключително лесно”

4 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Журналистът и преводач Мажд Алгафари смята, че камиони в България се регистрират много лесно. Коментирайки новините за трагичните инциденти с камиона-ковчег в Есекс, Алгафари отбеляза, че камионът е трябвало да мине технически преглед. Той е трябвало да се върне в България.

Което означава, че в България прегледът може да мине само с пари, може дори да не е в страната, коментира Алгафари.

Трафикантите на хора са като ало-измамниците. Сменят сценариите, за да не може да бъдат проследени. Ако се върнем назад към терористичните актове – всичко започна с камион, който се блъсна в хора, допълни той.

Във връзка с изказването на френския президент Еманюел Макрон, че предпочита мигранти от Африка пред престъпници от България и Украйна, журналистът заяви: Бих искал да попитам Макрон един въпрос. Нелегалните мигранти са влезли във Франция благодарение на френски трафиканти на хора. Няма националност трафикант.