София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Манолова: Хората нарекоха Столична община „фокусници“ и са прави

Председателят на "Изправи се.БГ" се срещна със собственици на имоти на бул. „Ломско шосе“

4 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Абсурдно е 95 кв. м. в градската част на София да се оценяват от Столичната община на 14,70 лв. Това е подигравка с гражданите! Не може 1 кв. метър да се оценява от общината на 15 стотинки. Това заяви председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова днес след среща със собственици на имоти на столичния бул. „Ломско шосе“.

Манолова обясни, че разделено между седем съсобственика, се пада по 1,20 лв. на шестима от тях и 7,35 лв. на един от тях.

„Хората нарекоха Столична община „фокусници“ и са прави“, допълни Манолова.

Тя заяви още, че гражданската платформа ще помогне на хората със съвети за следващите им дела в съда в Страсбург.

„Няма да си напуснем имотите. Категоричен съм в това“, заяви собственик на триетажна къща, заедно със земята под нея, която е оценена на 99 000 лева.

„Стъкмиха си обществено обсъждане през 2012 година, написаха, че е имало такова, но никой от нас не е потърсен и с никой от нас не е обсъждано. Това е подигравка с нас“, допълниха гражданите.