Гледай
на живо

Марешки с нова коалиция за евроизборите

„Воля” се обединява със социалдемократи и земеделци

Марешки с нова коалиция за евроизборите Партията на Веселин Марешки „Воля” ще се яви на предстоящия евровот през май като част о... thumbnail text

Партията на Веселин Марешки „Воля” ще се яви на предстоящия евровот през май като част от широката коалиция Воля-българските родолюбци”. Това стана ясно днес по време на нарочна пресконференция в сградата на Народното събрание. В коалицията, освен партията на Марешки се включват още Народна партия „Свобода и достойнство”, Обединена Социалдемокрация и Земеделски съюз „Александър Стамболиски”. Основните послания, които партиите припознават като общи са -образование, здравеопазване, сигурност и европейски доходи.

Като отчитат необходимостта от обединяване на национално отговорните политически сили, членовете на коалицията завиха, че  се споразумяват да работят за консолидация на партиите от демократичното пространство.

В изказването си Веселин Марешки заяви, че коалицията е обединена около идеята да поискат промяна в работата на европейските институции.

Той беше категоричен, че ще изискват от българските представители в Европейския парламент  да дават ясен отчет на гражданите какво вършат там. Според Марешки, грешките в работата на ЕС могат да се поправят само чрез родолюбие и воля да се следва желанието на избирателите.

Лидерът на Земеделски съюз „ Александър Стамболийски”- Спас Панчев изрази също задоволство от участието на неговото формирование в коалицията. Панчев съобщи, че има и други земеделски формации, които може да подкрепят „Воля-български родолюбци”.

Йордан Йорданов  от Обединена социалдемокрация беше категоричен, че новото политическо обединение ще работи за подмяна на целия политически елит.

От „ Воля” допълниха, че коалицията ще се бори да вкара втори депутат в Европейския парламент от редиците си.

Орхан Исмаилов  от Народна партия „ Свобода и достойнство” заяви, че са се включили в този по-голям формат, за да се справят заедно с ниския жизнен стандарт и нелоялната конкуренция и да се преборят заедно за благоденствието на българите.

Като основен свой приоритет новата коалиция посочи повишаването на доходите.