София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Марешки влиза в битка за София

Загубил евровота, защото не се научил да печели "циганска" любов

пропускане
5 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Лидерът на  "Воля" Веселин Марешки влиза в битката за кметския стол в София. Това съобщи самият той пред bTV.
 
По думите му надпреварата обещава да бъде забавна, тъй като вече имало слухове, че в нея ще участват Мая Манолова, Слави Трифонов и Волен Сидеров. Това обаче не била основната причина, мотивирала депутата да тръгне по пътя към  столицата. Главното било, че иска да работи за хората и да им помогне да живеят по-добре.
 
Марешки коментира и загубата си на евроизборите. Според него причините формацията му да не успее да вкара нито един свой представител в Европейския парламент били няколко. От една страна българите го харесвали твърде много, за да го пуснат да отиде в Брюксел, от друга интересът към този вот традиционно бил нисък, на трето място, лидерът на "Влоля" така и не се бил научил да печели "циганската" любов.
 
Варненският бизнесмен коментира и проблема с партийните субсидии. Според него на този въпрос се отделяло твърде много внимание. Целта била да се отклони вниманието  от милиардите, които ще се дадат за самолетите или в сделката за ЧЕЗ.
 
Колкото до връщането на надвзетите от партията пари, Марешки сподели, че няма представа колко са, но вероятно става дума за малка сума, защото те получават най-малката държавна субсидия и не разчитат на нея.