София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Медицинска сестра бе нападната в кюстендилска болница

Разгневен мъж започнал да я обижда и да я души

6 годиниИнциденти 10 Боряна Райчева

Медицинска сестра от вътрешно отделение на Кюстендилската многопрофилна болница, беше нападната от разгневен мъж. Нелепият инцидент е регистриран завчера, когато 45-годишният мъж влязъл в отделението като придружител на съпругата му.

„Мога да кажа, че нападнатата наша служителка е изключително добра и с дългогодишен стаж. Тя е влязла да извърши манипулация на съпругата му и веднага след това мъжът започнал да я обижда и да я души. Изключително неприятен инцидент, още повече, че в стаята е имало и други лежащо болни. Това е реакция на ниско възпитани хора, които си мислят, че всичко им е позволено. За никой не е тайна, че почти навсякъде в отделенията работят беззащитни медицински сестри“, коментира управителят на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“, д-р Александър Величков, цитиран от „Монитор“. По негови думи нападната медицинска сестра е изключително стресирана от случилото се. „Въпреки, че в болницата има охрана подобни случаи стават за секунди. След нападението мъжът е избягал, а по-късно е задържан от полицията“, уточниха запознати.

По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Кюстендил за нанесена телесна повреда на медицинска сестра, уведомен е дежурен прокурор.