Гледай
на живо

Меркел и Борисов проведоха работна среща в резиденция Бояна

Немският канцлер подкрепя влизането ни в Шенген

Меркел и Борисов проведоха работна среща в резиденция Бояна Канцлерът на Германия Ангела Меркел пристигна на работно посещение в София днес. Тя бе посрещната на... thumbnail text

Канцлерът на Германия Ангела Меркел пристигна на работно посещение в София днес. Тя бе посрещната на летище София от българския премиер Бойко Борисов, съобщиха от правителствената информационна служба.

Двамата разговаряха в резиденция Бояна. Сред темите, които са обсъдили, са  приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, както и актуални политически въпроси.

След срещата Меркел и Борисов дадоха пресконференция за журналисти. Пред медиите, канцлерът на Германия похвали Борисов за добрата подготовка на страната ни за европредседателството и изрази подкрепа за българските приоритети, заложени за предстоящите 6 месеца председателство на Съвета на ЕС. Меркел подчерта също, че е нужна европейска перспектива и пред Западните Балкани.

Пред журналисти немският канцлер обяви, че подкрепя усилията на България за влизане в Шенген. Тя допълни, че процедурата ще започне много скоро и първият етап от присъединяването започва от летищата.