Гледай
на живо

НАГРАДИХА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В "ДОБРОВОЛЧЕСКА ИНИЦИАТИВА 2015"

РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ НАГРАДИ ОТИЛИЧИЛИТЕ СЕ ДОБРОВОЛЦИ

НАГРАДИХА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В "ДОБРОВОЛЧЕСКА ИНИЦИАТИВА 2015" За шеста поредна година бяха връчени годишните награди „Доброволческа инициатива 2015 година&l... thumbnail text

За шеста поредна година бяха връчени годишните награди „Доброволческа инициатива 2015 година“. Над 40 инициативи на различни граждански и бизнес организации, както и такива на училища и читалища от страната, бяха номинирани, като за първа година близо една трета от участниците-доброволци са в ученическа или студентска възраст.
Официален гост на събитието беше и президентът Росен Плевнелиев. В речта си той обясни, че европейските ценности не бива да бъдат загърбвани, като страната ни непрестава да бъде пример за демокрация, човечност и съпричастност.
Почетни плакети получиха три отличили се доброволчески инициативи от страната. Държавният глава изрази благодарност за приноса на българските неправителствени организации, бизнес организации, както и на отделни граждани, за приноса им към развиването на доброволчеството у нас.