София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Най-малко 44 загинали при катастрофа в Перу

Автобус излетял от магистралата

6 годиниИнциденти 4 Боряна Райчева

Най-малко 44 души са загинали в южната част на Перу, след като автобус излетя от магистралата в дере. Автобусът е паднал в около 100-метрова пропаст в планинската част на страната.

"Според доклад на перуанската национална полиция в момента има 44 потвърдени смъртни случая", каза Ямила Осорио, губернатор на региона Арекипа, където се случи катастрофата.

Не е ясно колко пътници са били в автобуса.  По официалните данни на превозното средство е имало 45 души, като властите предупредиха, че броят може да се увеличи, тъй като по маршрута на автобуса може да са се качили още пътници.

Трагичният инцидент идва следва малко повече от месец, когато при катастрофа в началото на януари 48 души бяха убити в автобус, който се сблъска с камион.

На пътищата в Панама често стават злополуки, тъй като инфраструктурата е опасна, а водачите на автобуси обикновено не се обучават.

"Моите съболезнования към роднините на жертвите на транспортното произшествие в Арекипа", коментира президентът Педро Пабу Кучински. "Ние предприехме всички стъпки, за да осигурим незабавна помощ за спасяване и да прехвърлим жертвите в най-близките здравни центрове", каза той.