София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Наркобосът Куйович бил многократно награждаван в затвора

Заради нарушението му ще бъде наказан

5 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Популярният в криминалните среди наркобос Будимир Куйович, който има 16 години присъда лишаване от свобода, преди дни решава да отиде на море заедно с приятелка, майка си и още един придружител. Куйович е осъден за наркотрафик от Близкия Изток. 

Куйович не е на свобода от 2007 година, шофьорската книжка е от 2009 година. При постановяване на присъдата на арестувания му е забранено да напуска страната. Вместо в корпуса на Централния софийски затвор Куйович е изместен в затворническо общежитие от открит тип в Казичене. Посредством работата Куйович има изработени около 2500 работни дни, които са достатъчно основание за намаляване на присъдата с 3.5 години, което означава, че му остават две години и половина. За това информира ст. комисар Павел Павлов, началник на Софийския затвор.

Вследствие на промяната на режима в лек, в рамките на месеца, той придобива право на годишна почивка. Той трябва да го използва на адреса, на който е подписал декларация. Там той трябва да изпълнява определени правила и регламенти, коментира Павлов, като добави, че в началото Куйович има дисциплинарни наказания, но вече е многократно награждаван и е назначен на работа като хигиенист извън охраняемата зона. 

В случая той носи пълна отговорност за дисциплинарното нарушение. Абсурд е да е вкарана фалшивата книжка, убеден е директорът на затвора. 

Не е първият случай на нарушаване на административните правила. Годишната почивка е нарушена. Следва дисциплинарна санкция, следва завишаване на режима на дисциплинарното наказание. Вероятно ще бъде изместен в затвор с по-строг режим.