София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Шестима полицейски служители простреляни във Филаделфия

Всички са изписани и се намират в „добро състояние на духа“

5 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Шестима полицейски служители бяха простреляни в квартал на щата Филаделфия в САЩ.

Всички те са били изписани от болниците, в които са били откарани веднага след злополуката. Двама от тях са били в капан в къщата на извършителя.

Извършителят е бил задържан от полицията след продължил с часове сблъсък с полицията.

Преди той в крайна сметка да се предаде и да излезе от къщата си, полицията вече е била обградила постройката и формирала кордони по близките улици.

Докато служителите на реда се опитвали да накарат заподозрения да комуникира с тях, много случайни минувачи се събрали в непосредствена близост до къщата му.

Кметът на Филаделфия заяви, че шестима полицейски служители са били ранени вследствие на атаката, но вече са изписани от болниците и в момента са в добро състояние на духа.

Специализирани полицейски екипи са участвали в акцията по неутрализирането на извършителя. Те са реагирали адекватно, като са евакуирали бързо двама служители на реда и четири жени, които се намирали в капан в къщата.