София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ново видео-предаване на арестантите на „Капитан Андреево“

И две жени в компанията на Митьо Очите

6 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Турски сайтове публикуваха видео,  на което се вижда как турските власти предават на българската гранична полиция, няколко души, арестувани в истанбулски хотел заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите. Видеото е заснето на граничния пункт "Капитан Андреево". 
От него става ясно, че в задържаната група около Митьо Очите е имало и две жени.
На кадрите се вижда общинският съветник Бенчо Бенчев, облечен с бяла блуза. Бившият депутат от ДПС Несрин Узун е облечен в тъмно сиво. Виждат се и две жени, задържани също с групата. Междувременно Бенчев, който вчера беше освободен от бургаския арест, без да му бъде повдигнато обвинение, заяви, че вярва, че МВР и прокуратурата ще постъпят професионално, а не под натиск. Пред бургаската медия "Флагман" скандалният общинар обясни намереното при обиск голямо количество оръжие в дома му , с ловната си страст и уточни, че всички пушки и пистолети са законни и регистрирани. Бенчев отрича да е замесен в делата на Димитър Желязков, сочен за ръководител на група за рекет и наркоразпространение по Черноморието. Той твърди, че е бил в Истанбул с Митьо Очите , правейки му транспортна услуга.
Димитър Желязков, с прякор Митьо Очите остава в ареста в Турция. Очаква се решението за неговата екстрадиция.