Гледай
на живо

Общи протести в Гърция

Ще има нарушения в движението на транспорта

Общи протести в Гърция Големи стачки и протести срещу мерките за икономии отново ще парализират Гърция. Стачката ще блокира... thumbnail text

Големи стачки и протести срещу мерките за икономии отново ще парализират Гърция. Стачката ще блокира морския трафик.Те се организира на фона на предстоящото връщане на страната през август на финансовите пазари след приключване на третата спасителна програма със заеми от ЕС и Международен валутен фонд, предоставени в замяна на строги мерки за икономии.

Влакът между центъра на Атина и летището ще бъде спрян, а градският транспорт няма да се движи в началото и в края на деня.

Предвидени са синдикални шествия в Атина и в големите градове.

С думите "Стига вече, стоп на жертвите на работещите" синдикатите възнамеряват да протестират срещу предвиденото прилагане през 2019 г. и 2020 г. на нови съкращения на пенсиите и нови увеличения на данъци.

Синдикатът на журналистите също се присъединява към стачката, затова телевизията и радиото ще останат без информационни емисии, а новинарските сайтове ще работят със забавено темпо.