София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Официално политологът Пламен Пасков е кандидат за президент

Той ще се яви на изборите в тандем със Светозар Съев

8 годиниПолитика 12 Боряна Райчева

Политологът Пламен Пасков се кандидатира за президент. Това съобщи самият той в предаването „Делници“ на телевизия Евроком. Пасков ще участва в тандем със Светозар Съев. Двойката е издигната от инициативен комитет, след събран над 3000 подписа.

Кандидатът коментира решението на Българката национална телевизия и радио да не предоставят ефирно време на кандидатите, които не са издигнати от партии. Според Пасков това ще ограничи разпознаваемостта на претендентите и ще ги направи неразпознаваеми от избирателите. Целта по думите му е извънпартиините кандидати да останат извън обсега на вниманието.

В предишното си гостуване в „Делници“ Пасков се зарече, че ще направи видео обръщение към руския президент Владимир Путин. Причината за това са публикациите в руските медии, които по думите на политолога „масирано очернят България и българите“. Пламен Пасков съобщи, че видеото вече е факт и е разпратено до около 50 медии в Русия.