София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Оправдаха Тръмп в разследването за връзки с Русия

Песков: Много е трудно да се намери черна котка в тъмна стая

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Разследването на специалната комисия пред Конгреса на САЩ не е установило централата на Тръмп или някой, свързан с нея, да се е договорила с Русия или да е координирала действия с нея, за да повлияе на президентските избори през 2016 г., информира главният прокурор Уилям Бар.
Според информацията опитът на президента да попречи на разследването също не е доказан, а държавният глава е предоставил доказателства за всеки от съмнителните епизоди, оставяйки делото на преценката на главния прокурор.
Докладът от разследването беше представен на 24 март. Не са повдигнати обвинения след резултатите от разследването. По-късно говорителят на руския президент Дмитрий Песков, коментирайки резултатите от разследването, заяви, че „е много трудно да се намери черна котка в тъмна стая, особено ако не е там”.