София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Още двама души са арестувани заради трагедията в Есекс

Двамата са заподозрени за съучастие в мрежа за трафик на хора

пропускане
4 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Мъж и жена на 38-годишна възраст от Уорингтън са арестувани във връзка с разследването на причините за смъртта на 39 мъже и жени, чиито тела бяха намерени в товарния отсек на камион в Есекс.

Двамата са заподозрени за съучастие в мрежа за трафик на хора и причиняване на смърт. В ареста се намира и 25-годишният шофьор на камиона, който беше намерен в индустриална зона в Грейс рано сутринта в сряда.

Когато през 2016 г. френските власти закриха мигрантския лагер в Кале, известен като "Джунглата", искащите да влязат във Великобритания мигранти бяха принудени да се преориентират към по-малко безопасния маршрут към Обединеното кралство откъм крайбрежието на Белгия – същия маршрут, по който поел и камионът, в който тези дни бяха открити 39 тела.

Вчера федералната прокуратура на Белгия, която се занимава със случаите на тероризъм и организирана престъпност, заяви, че е започнало разследване по случая с камиона ковчег. По първоначални данни той е минал през белгийското пристанище Зеебрюге, откъдето с ферибот е пристигнал във Великобритания.

Жертвите – 31 мъже и осем жени, за които се предполага, че са китайски граждани – бяха открити в хладилен камион в промишлена зона на 32 км източно от Лондон. Шофьорът е задържан по подозрение за убийство.