Гледай
на живо

Парламентът в Лондон отхвърли пак сделката

Очаква ли ни хаотичен Brexit?

Парламентът в Лондон отхвърли пак сделката След снощното гласуване в британския парламент и поредното отхвърляне на сделката са напускане на Ев... thumbnail text
След снощното гласуване в британския парламент и поредното отхвърляне на сделката са напускане на Европейския съюз според експерти все повече се увеличава възможността за  хаотичен Brexit.
 
Предупреждения за това отправят както от Европейската комисия, така и представители на 27-те държави-членки.
 
В същото време сагата с гласуванията  в Лондон продължава и днес. Предстои министър-председателят Тереза Мей да попита депутатите в Камарата на общините дали искат Brexit без сделка. 
 
„Много съм доволен от резултата. Той означава, че сме с една стъпка по-близо или до отмяна на Брекзит или до втори референдум”, казва противникът на Brexit Крис Хамънд.
 
„Смятам, че ще бъде неприлично за което и да е правителство да ни остави да напуснем без сделка. Не виждам кое правителство или депутат би го допуснало. Винаги съм смятал, че това са празни заплахи, защото нито едно правителство не би допуснало икономиката ни да се срине и да изгори по този начин”, коментира друг противник на Brexit  Питър Коркил.