София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ПАСКОВ: ВОЕННИЯТ МИНИСТЪР Е ЛЪЖЕЦ

НА КОГО ЩЕ БЪДАТ ПОДЧИНЕНИ ВЪЗДУШНИТЕ ОХРАНИТЕЛИ НА НАТО И КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ЗА ТОВА?

8 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Въздухът над България ще бъде охраняван не от НАТО или САЩ, а от Турция. Това заяви политическият анализатор Пламен Пасков в предаването „Делници“. По негови думи промените в Закона за отбраната и въздушните сили е политически евфемизъм за нещо, което няма как да бъде скрито. Той беше категоричен, че това действие на управляващите ще доведе до край за България.

Пасков нарече 122-мата депутати от Парламента предатели, които са извършили национална измяна с подобна промяна в закона. Пламен Пасков зададе въпроса: На кого ще се подчиняват тези охранители? Официалната информация, че те ще бъдат под управлението и контрола на военния министър Николай Ненчев, Пасков коментира с думите, че Николай Ненчев е лъжец и го доказва не за първи път.

По думи на Пламен Пасков ако България ще плаща за подобна чужда охрана по наши територии, възниква въпросът: защо не отделяме средства за собствените си военно-въздушни сили да извършват тази дейност.
Думите на Найден Зеленогорски, че нямаме ресурс да си охраняваме небето сами, затова имаме нужда от помощ, Пасков нарече лъжа, защото фактологията показва, че имаме силни военно-въздушни сили. Той обаче попита къде отидоха над 200 бойни самолета – изстребители, които биха осъществили охраната по териториите ни сами? "Имахме достатъчно танкове, повече от Турция и Гърция. Кой и защо унищожи всички тези боеприпаси и самолети?", попита още Пасков

Припомняме, че преди дни Парламентът прие възможността въздушните ни територии да бъдат охранявани съвместно със силите на НАТО.

Вижте още: ВИДЕОЗАПИС на целия разговор с Пламен Пасков в предаването"Делници", 15.01.2016 г.